duminică, 24 mai 2009

De ce tot pică Yahoo Messenger-ul?

De vreo câteva zile îmi tot pica Yahoo Messenger. De ce pică? Am pus întrebarea şi pe status şi nu am primit prea multe răspunsuri. Hmmm... înseamnă că trebuie să fie o problemă la mine. Dar care? Am instalat ultima versiune de messenger 9 (eu o aveam pe penultima). Până acum nu am avut nici o problemă cu versiunea 9. De ce acum? La fel; nici o schimbare... messengerul pică.
În sfârşit, după câteva zile de chin, mi-am dat seama de răspuns... pfuuu.. greu domne.
Tot acum câteva zile, cam în aceeaşi perioadă de când a început să pice messengerul, am activat "All-New Mail", varianta "nouă" a interfeţei de Yahoo E-Mail. Nu am folosit-o până acum, pentru că primele teste de pe când era varianta beta nu m-au satisfăcut. Aşa că am preferat să rămân pe varianta veche.
Acum câteva zile, cum ziceam, am zis hai să-i mai dau o şansă să vedem cum funcţionează. De atunci au apărut şi bătăile de cap cu messengerul. Deabea acum după câteva zile mi-am dat seama că e de la noua interfaţă de E-Mail. Aşa cum ştiţi noua interfaţă are şi messengerul încorporat. Chiar dacă acest messenger era "offline", la anumite intervale, când îşi face update E-mailul (dacă rămâne fereastra deshisă evident) se pare că influenţa Yahoo Messenger-ul instalat pe calculator şi acesta pica. Îşi revenea imediat, dar suficient ca pentru o secundă să-ţi întrerupă fereasta de messenger, să se închidă şi să se deshidă din nou.
Aşadar iată-mă din nou pe Yahoo Mail Classic. Am pace şi linişte din nou.
Surpriză! Messengerul instalat nu mai pică.

UPDATE 1: Se pare că până la urmă bucuria a fost de scurta durată... nu mai pică atât de des... dar se pare că tot pică. Acum nu mai ţin deloc fereastra de e-mail dechisă, să vedem... e sau nu e de la e-mail.

marți, 19 mai 2009

System Information for Windows

V-aţi pierdut CD-ul cu driverele de instalare ale componentelor calculatorului vostru şi nici nu mai ştiţi ce model de placă aveţi. Ce trebuie făcut? Păi aveţi mai multe posibilităţi. În primul rând puteţi să desfaceţi calculatorul şi să vedeţi fizic ce model de placă aveţi... mai greu pentru cineva căruia încă îi este frică să nu strice calculatorul, sau mai are mica bucăţică de hârtie lipită în spate pe post de sigiliu.
Există şi o metodă mai simplă de a afla componentele şi multe alte informaţii hardware şi software. Căutaţi pe internet programe care vă afişează aceste componente. Dacă încă nu aveţi acces la internet (mama lor de drivere), sunaţi un prieten să vă ajute.
Un altfel de program care are deja vechime şi este tot timpul îmbunătăţit este cel al lui George Topală... System Information for Windows. Cred că a plătit licenţa lui Bill Gates pentru acest nume, ca să nu sară pe el corporaţia Microsoft :P
Cum ziceam, System Information for Windows (SIW) este un program excelent care vă poate ajută să stabiliţi exact modelul plăcii pe care o aveţi instalată în calculator. Odată numele găsit puteţi să le căutaţi pe internet sau... din nou... apelaţi la un prieten.
Vă recomand să descărcaţi de pe pagina de Download versiunea "Standalone" a SIW, chiar dacă este numai în limba engleză. Nu trebuie să vă mai chinuţi cu instalarea programului şi poate rula direct de pe stick-ul USB.
P.S. Programul are şi o secţiune de "Secrets" care caută şi descifrează parolele memorate pe calculatorul vostru în browsere sau conturi de Outlook sau chiar parola contului de intrare în Windows. (pe cele din Opera nu le poate descifra, pe cele din Firefox... DA).

vineri, 15 mai 2009

Fotografii de vânzare

Pentru că sunt şi eu un mic amator de fotografii am caut pe internet o metodă de a vinde fotografii... şi am găsit destul de repede. Am găsit în primul rând o grămadă de site-uri care oferă spre vânzare fotografii la preţuri destul de mici. Unele din acele site-uri oferă posibilitatea de a-ţi pune în vânzare propriile fotografii. Dar nu e deloc uşor. Prima oară trebuie să treacă prin ochiul critic al admnistratorilor site-ului, iar la miile de fotografii care sunt deja pe acele site-uri, acest lucru este foarte greu. Se pare că trebuie să fii super bun, să oferi o fotografie şi o idee genială ca să poţi fi selectat.
Am testat şi eu unul din aceste site-uri care se numeşte Fotolia.
Am introdus 2 fotografii şi după puţin timp am primit reject pentru amândouă.

"The photographs in the Fotolia database are intended for sale as illustration of brochures, magazines, websites, and presentations. Your photographic work is excellent but does not meet the needs of the Fotolia customer base."

"Fotolia has received an overabundant amount of high quality images similar to this photo and does not have need of more photos like it."

E de înţeles că deja sunt foarte multe fotografii care seamănă între ele şi selecţia trebuie să fie strictă aşa că pentru cei pasionaţi care vor să-şi vândă fotografiile, trebuie să încercaţi până reuşiţi să fiţi primiţi în acest club select. Oricum se caută fotografii de calitate excelentă, perfect focalizate şi o temă originală. Baftă celor care vor să încerce şi mai ales felicitări celor care reuşesc.