miercuri, 29 octombrie 2008

Top 10 – Femei malefice in istorie

Deşi articolul e mai vechi puţin, m-a frapat cantitatea de "evil" care se află în acest top. Cât rău poate să facă o singură persoană până să intervină cineva...
Aici tot articolul de pe descopera.ro.

vineri, 24 octombrie 2008

Uniciclul

Pe lângă deja renumitul "Segway" care deja este pe piaţă cu mai multe modele, iatâ că mai apare un ... mijloc de deplasare ... din nou ieşit din tiparele cu care am fost învăţaţi.

Voila le "unicicleta"!


Dupa principiul lui "Segvay" nici nu trebuie sa dai din pedale ca să înaintezi sau să te opreşti. Îţi foloseşti doar mişcările corpului pentru a direcţiona uniciclul.
Eeeee... noi nu avem nici piste pentru biciclete să putem circula "verde", apoi pentru astea... Macar sunt uşoare, şi când drumul, pardon, gropile, nu mai permit deplasarea, le iei în spate.

joi, 23 octombrie 2008

Sudoku

Pentru cei pasionaţi de Sudoku, adică cei ca mine, iată un Sudoku interesant. Se schimbă doar o dată pe zi, aşadar nu uitaţi să reveniţi şi mâine!
Eu unul sigur o să revin :))






Sudoku supplied by Strictly Sudoku.

miercuri, 22 octombrie 2008

Viitorul IT

Am descoperit, săpând prin fundaţia societăţii noastre informatizate, respectiv internetul, următoarele previziuni din domeniul IT:

Viitorul in date istorice

2010 - O echipa de oameni de stiinta de la MIT reuseste sa creeze primul computer din lume care raspunde la comenzile formulate in limbajul natural, uman.

2015 - Blue Brain este primul creier artificial, o copie fidela a celui uman. Aceasta performanta a fost realizata cu ajutorul a 200.000 de computere cu cate 100 de procesoare fiecare. Oamenii de stiinta sunt uluiti de rezultate. Cu ajutorul unui interpretor, ei au obtinut primele cuvinte ale creierului. Acesta i-a intrebat cine este el.

2027 - Din cauza infractionalitatii in crestere, Google instituie pedepse aspre pentru cetatenii lumii virtuale Google Life care incalca regulile de conduita in societate. Reactia vine dupa ce, in timpul unui discurs virtual al presedintelui George Z. Bush in Piata San Marco, un programator glumet a lansat cateva zeci de porumbei virtuali deasupra omului de stat pentru a-l umple de noroc.

2036 - Compania Hilton inaugureaza cel de-al treilea hotel pe Luna. Evenimentul se desfasoara simultan cu a 50-a lansare a rachetei Lastun 12, cu decolare de la Bucuresti Otopeni.

2040 - Pentru prima oara in istorie, Legea lui Moore isi atinge limitele. Oamenii de stiinta din toata lumea declara ca, desi crearea de tranzistoare la dimensiuni moleculare este posibila, nu este si rentabila.


Sursa: www.descopera.ro

Pe lângă previziunile "a la Jules Verne", interesant este şi faptul că am găsit un nume foarte cunoscut pe care-l folosesc eu de vreo câţiva ani ca şi nick în jocurile online pe care le joc: BlueBrain (ce lume mică; mică mare coincidenţă)

Alt bolid...

Că tot vorbeam înainte de "bolizi" iată ce am primit de la o prietenă (care nu are ce face la servici :))).

Ce agil e micul Trăbănţel şi ce multe bagaje intră. Astea da maşini domne.
P.S. Ăştia cred că au dat filmuleţul pe fast-forward ;)

luni, 20 octombrie 2008

Bolid de formula I

Tocmai am văzut o ştire în care un cetăţean a primit o înştiinţare de la Poliţie pentru că a fost înregistrat de aparatul radar pe DN-1 cu viteza de 500 km/h. "Bolidul" era un Renault cu o vechime mai mare de 15 ani.

Cred că o să mă uit mâine pe internet să dau şi eu de minunăţia asta de maşină şi să o recomand cu căldură clienţilor mei.
Aşadar, câte încredere mai putem avea în radarele de pe drumurile noastre?

Stargate... de Paris

După modelul Dubai unde arhitecţii futurişti işi încearcă toate ideile năstruşnice, iată că şi europenii încep să se trezească în viitor.
Conform articolului apărut în "Clujeanul", se vrea construirea unei piramide ecologice, din sticlă, înaltă de 180 m (sau poate mai mare, se gândesc arhitecţii).
Oare arhitecţi sunt fani Stargate - SG1, unde chiar şi navele sunt în formă de piramidă?

vineri, 17 octombrie 2008

La plimbare... cu Suzuki

La un drive test cu Suzuki Vitara 4x4 prin păduri şi câmpii...



...am dat de cel mai bun prieten al omului... mai exact, în cazul de faţă, al oilor. Un superb exemplar dintr-o rasă pură (zice ciobanul). Poate mă ajută careva să depistez rasa.

joi, 16 octombrie 2008

Albinuţă la lucru


Am vânat destul de mult albinuţa, dar până la urmă am prins-o.

miercuri, 15 octombrie 2008

Faţă nouă

Blogul meu are o nouă faţă. Sper că e mai plăcută decât cea veche. Oricum mie îmi place mai mult! Comentarii?

vineri, 10 octombrie 2008

Un joc de aventură

Aţi auzit de "The Polyphonic Spree"? ... nici eu... :) Se pare că sunt o formaţie care a scos primul album în 2002. Sună şi arată ca o formaţie a anilor '70. Puteţi citi despre ei dacă intraţi pe linkul de mai sus.
Postul acesta nu este despre formaţia asta, dar are legătură cu ea. Mai precis este vorba de un joc descoperit pe internet "Quest for the rest" (Aici si blogul lor) al cărui protagonişti sunt trei dintre membrii formaţiei care s-au pierdut şi vor să se regăsească cu ceilalţi membrii... foarte mulţi de altfel.
Joculeţul este unul de aventură foarte scurt, dar ca şi răsplată că-l jucaţi vă dă la sfârşit posibilitatea să descărcaţi două melodii şi un videoclip. Spun vă dă posibilitatea... pentru că de dat o dă... dar de descărcat eu nu am reuşit.
Oricum este un joculeţ din seria "Gândesc, deci exist" :) Distracţie plăcută.

miercuri, 1 octombrie 2008

Servicii RDS

Aseară 30.09.2008 am primit acasă vizita unor reprezentanţi de la "mega-compania" RDS. S-au prezentat frumos şi mi-au oferit o ofertă tare interesantă. Pentru a-şi promova pesemne telefonia mobilă RDS-ul s-a gândit să ofere clienţilor care au deja contracte încheiate de internet sau cablu TV un telefon mobil (marca HUAWEI :)) şi o cartelă SIM cu un număr cu 0771... la toate astea se adaugă informaţia că poţi folosi minutele incluse în abonamenul de telefonie fixă. Cool! Aşadar pot folosi cele 1.000 de minute incluse în reţeau fixă/mobilă RDS + 200 de minute incluse în reţeaua fixă ROMTELECOM. Chiar dacă se depăşesc aceste minute... au un plan tarifar excelent.
Aşadar merită să primeşti telefonul şi cartela lor în custodie. Se face o anexă simplă la contractul deja încheiat şi gata... telefonul e funcţional 100% din momentul predării.
Problema e că nu ştiu după ce criterii se aleg "beneficiarii", pentru că eu am primit oferta în ultima zi de promoţie! "Oferta este valabilă până în data de 31.09.2008" (altă scăpare a "profesioniştilor"... 31.09... trecem cu vederea)
Până acum nu am mai auzit de nimeni care să fi primit telefon mobil de la RDS. Sunt singurul? Cu cine cheltuiesc cele 1.000 de minute?

UPDATE 1
Se pare că deşi oferta promoţională a expirat în "31.09" s-a continuat şi astăzi distribuirea pachetelor şi probabil acţiunea va mai continua. Au început să apară prieteni cărora le-au fost distribuite telefoanele chiar zilele astea. Aşadar am cu cine cheltui minutele :)

UPDATE 2
Au ajuns şi pe la prieteni din Braşov. Bravos.