miercuri, 22 octombrie 2008

Viitorul IT

Am descoperit, săpând prin fundaţia societăţii noastre informatizate, respectiv internetul, următoarele previziuni din domeniul IT:

Viitorul in date istorice

2010 - O echipa de oameni de stiinta de la MIT reuseste sa creeze primul computer din lume care raspunde la comenzile formulate in limbajul natural, uman.

2015 - Blue Brain este primul creier artificial, o copie fidela a celui uman. Aceasta performanta a fost realizata cu ajutorul a 200.000 de computere cu cate 100 de procesoare fiecare. Oamenii de stiinta sunt uluiti de rezultate. Cu ajutorul unui interpretor, ei au obtinut primele cuvinte ale creierului. Acesta i-a intrebat cine este el.

2027 - Din cauza infractionalitatii in crestere, Google instituie pedepse aspre pentru cetatenii lumii virtuale Google Life care incalca regulile de conduita in societate. Reactia vine dupa ce, in timpul unui discurs virtual al presedintelui George Z. Bush in Piata San Marco, un programator glumet a lansat cateva zeci de porumbei virtuali deasupra omului de stat pentru a-l umple de noroc.

2036 - Compania Hilton inaugureaza cel de-al treilea hotel pe Luna. Evenimentul se desfasoara simultan cu a 50-a lansare a rachetei Lastun 12, cu decolare de la Bucuresti Otopeni.

2040 - Pentru prima oara in istorie, Legea lui Moore isi atinge limitele. Oamenii de stiinta din toata lumea declara ca, desi crearea de tranzistoare la dimensiuni moleculare este posibila, nu este si rentabila.


Sursa: www.descopera.ro

Pe lângă previziunile "a la Jules Verne", interesant este şi faptul că am găsit un nume foarte cunoscut pe care-l folosesc eu de vreo câţiva ani ca şi nick în jocurile online pe care le joc: BlueBrain (ce lume mică; mică mare coincidenţă)