sâmbătă, 13 februarie 2010

Dezactivarea D-Pad-ului virtual la Samsung S3650 Corby

Am găsit în sfârşit o rezolvare pentru ca aşa numitul D-Pad (D de la directional) să nu mă mai deranjeze în momentul în care rulez jocuri sau aplicaţii. La Corby se pare că acest lucru le-a scăpat din vedere celor de la Samsung, dar fiind un telefon touch screen probabil nu au gasit o metodă mai convenabilă de a afişa acest D-Pad.

Eu aş fi ales varianta cu un mic buton lateral care să activeze sau să dezactiveze aceste taste direcţionale virtuale. Oricum e un inconvenient destul de mare, pentru că deranjează atât vizual cât şi funcţional.

Dar cum pentru fiecare probleme există şi câte o rezolvare, iată că am găsit şi pentru asta un remediu.
Samsung Corby foloseşte fişierele .jar pentru instalarea jocurilor sau aplicaţiilor.
Aceste fişiere .jar sunt de fapt nişte arhive care conţin kit-ul de instalare a jocurilor/aplicaţiilor. Aşadar iată paşii care trebuie făcuţi pentru a scăpa de D-Pad-ul virtual:

1. Avem fişierul uno.jar. Mai jos imaginea jocului instalat cu D-Pad-ul activat. Se observă că D-Pad-ul ne ia o parte din ecran acoperind cu totul cărţile unui jucator.

2. Deschidem fişierul uno.jar cu ajutorul unui program de arhivare (d.ex. WinZip)
3. Intrăm in directorul META-INF şi edităm fişierul MANIFEST.MF
4. În fişierul respectiv adăugăm, la sfârşit, acest rând:
                 MIDlet-Touch-Support: true
5. Salvăm fişierul cu modificarea făcută, închidem şi salvăm arhiva
6. Avem uno.jar modificat
7. Îl instalăm pe mobil şi iată, după cum se vede şi în fotografie, D-Pad-ul nu mai există. Ecranul se vede în sfârşit aşa cum ar trebui să se vadă.

D-Pad-ul este recomandat să se păstreze, dacă jocul sau aplicaţia instalată nu suportă funcţia touch, şi nu poate fi controlată prin atingerea ecranului.