joi, 27 noiembrie 2008

Aliniere stranie a planetelor in acest weekend


In acest weekend are loc o reuniune mai putin intalnita: trei dintre cele mai stralucitoare obiecte de pe cer, Venus, Jupiter si Luna, se vor afla foarte aproape una de cealalta, formand un grup mai putin obisnuit pe cerul noptii.

Incepand cu noaptea de 27 noiembrie, Jupiter si Venus se vor afla din ce in ce mai aproape, astfel incat duminica si luni se vor afla la o distanta de doar 2 grade una fata de cealalta. Incepand de luni seara, grupului i se va mai adauga inca un participant, Luna, aflata in primul patrar. “Reuniunea” este vizibila in partea de sud-vest a cerului, in amurg, fara a avea nevoie de telescop sau binoclu, desigur, daca cerul va fi senin.
“Va fi un spectacol pe cinste. Este o coincidenta neobisnuita ca luna sa se afle in crestere chiar in scurta perioada in care cele doua planete se afla atat de aproape”, declara Alan MacRobert, senior editor la revista Sky and Telescope.


Sursa: www.descopera.ro

Aviz amatorilor cu aparat foto cu teleobiectiv puternic :D
Să sperăm că prindem un cer cât mai senin pentru a putea face nişte poze interesante.

sâmbătă, 22 noiembrie 2008

A venit iarna!!!!

duminică, 16 noiembrie 2008

Pierdere Cod de siguranţă - Security Code

V-aţi pierdut vreodată codul de siguranţă al telefonului? Nu mai puteţi băga altă cartela de telefon pentru că este activat acest cod de siguranţă pe care nu-l mai ştii? Am păţit-o zilele acestea cu un telefon mai vechi pe care nu-l mai folosisem de mult timp. După nişte săpături pe internet am dat de site-ul de mai jos, unde pe baza IMEI-ului îţi poate da un MASTER CODE cu care poţi schimba codul de siguranţă al telefonului.
IMEI-ul se obţine tastând pe telefon *#06#
Cum se foloseşte master code-ul? Mergeţi la setările de siguranţă ale telefonului şi daţi schimbare cod de siguranţă. În momentul în care se cere codul de siguranţă, introduceţi master code, după care noul cod de siguranţă. Simplu!

http://nfader.z-host.ru/

Update 1: pentru că link-ul de mai sus nu mai funcționează, iată și unul nou pentru a putea reseta codul de siguranța ale telefoanelor Nokia:

http://nfader.su/

 Update 2 (2014): vă rog să țineți cont că acest articol a fost scris în 2008 (acum 6 ani!) bazat pe propria experiență, cu propriul telefon de atunci. Atunci am reușit cu succes să-mi deblochez telefonul. Acum în 2014 telefoanele s-au schimbat total, nu mai are cum să funcționeze această soluție. Și nu, nu o să șterg acest articol, doar pentru că unii vorbesc în totală necunoștință de cauză.

vineri, 7 noiembrie 2008

Povestea unor păianjeni de pădure

A fost odată un grup de păianjeni care au fost supuşi efectului mai multor substanţe ...

... şi au trăit, sau nu, până la ... alte experimente.
P.S. Filmuleţul e în limba engleză.

miercuri, 5 noiembrie 2008

AUTOVOLANTO

Aţi auzit de Autovolanto? E primul autovehicul care se zice că în 2 ani de zile ar zbura efectiv pe străzile, sau mai bine spus, pe deasupra străzilor noastre.
Maşina zboară ca şi un elicopter şi poate atinge o viteză de aproximativ 120 km/h, unde mai pui că arată ca un Ferrari.
Singurul inconvenient este că va costa aproape 800.000 dolari
Oricum scapi în modul ăsta de gropi, dar dai de goluri de aer.
Oare ce fel de categorie trebuie să aibe carnetul de conducere ca să poţi zbura? Sau ne facem toţi un fel de brevet de zbor?

luni, 3 noiembrie 2008

Big Buck Bunny

Am găsit un film "a la Pixar", dar care este făcut de Blender Foundation, şi pe care vroiam să vi-l arăt şi vouă. Filmuleţul e haios şi are o singură morală: Chiar şi cele mai pacifiste "animale" pot riposta.
Urmariţi filmuleţul până la ultimul cadru (după genericul de final). Acolo apare lovitura de graţie!


Big Buck Bunny from Blender Foundation on Vimeo.


P.S. Pentru toţi cei care luptă cu "zmeii": NU VĂ OPRIŢI DIN LUPTĂ ;)