joi, 27 noiembrie 2008

Aliniere stranie a planetelor in acest weekend


In acest weekend are loc o reuniune mai putin intalnita: trei dintre cele mai stralucitoare obiecte de pe cer, Venus, Jupiter si Luna, se vor afla foarte aproape una de cealalta, formand un grup mai putin obisnuit pe cerul noptii.

Incepand cu noaptea de 27 noiembrie, Jupiter si Venus se vor afla din ce in ce mai aproape, astfel incat duminica si luni se vor afla la o distanta de doar 2 grade una fata de cealalta. Incepand de luni seara, grupului i se va mai adauga inca un participant, Luna, aflata in primul patrar. “Reuniunea” este vizibila in partea de sud-vest a cerului, in amurg, fara a avea nevoie de telescop sau binoclu, desigur, daca cerul va fi senin.
“Va fi un spectacol pe cinste. Este o coincidenta neobisnuita ca luna sa se afle in crestere chiar in scurta perioada in care cele doua planete se afla atat de aproape”, declara Alan MacRobert, senior editor la revista Sky and Telescope.


Sursa: www.descopera.ro

Aviz amatorilor cu aparat foto cu teleobiectiv puternic :D
Să sperăm că prindem un cer cât mai senin pentru a putea face nişte poze interesante.

2 comments:

Dan Gheorghe spunea...

chiar interesant. da, poate ca si planetele au uneori tendinta sa fie macar aliniate, ca impreuna le-ar fi mai greu. dar trebuie sa ai multa rabdare, plus noroc, ca sa prinzi o asemenea imagine

Anonim spunea...

mda...chiar de alegeri... noaptea numararii voturilor....hmm da de gandit!