luni, 30 martie 2009

Liber TV

De curând mi-am achiziţionat un monitor de 24 de inchi. Oooo da... sublim. Acum pot lucra liniştit în Photoshop fără să mă mai deranjeze anumite meniuri grafice. Pentru a pune în evidenţă adevărata valoare, mi-am spus că trebuie să caut nişte filme HD pentru a vedea dacă într-adevăr ies în evidenţă culorile vii cu care se lăudau producătorii monitorului.
Aşadar am căutat nişte filme HD. Printre altele am dat de LiberTV, un proiect românesc cu un site în limba engleză... mda... numai aşa poţi să devii cunoscut internaţional. Site-ul este foarte simplist realizat, prezentarea proiectului scurtă şi la obiect... dar măcar puteau să-l facă în două limbi :D
Revenind la subiect... am descărcat player-ul şi la câteva secunde după instalare deja am găsit ceva interesant şi am dat "Download". Sincer am fost impresionat de interfaţa simplă şi intuitivă a player-ului. Mai este puţin de lucru la el, dar în mare e bine realizat.
Există o serie de documentare excelente, cu care de fapt am şi început descărcarea... Planeta Pământ (Planet Earth) este o serie de documentare realizate de BBC, câştigător a numeroase premii, filmat complet numai în HD. E absolut minunat ceea ce au realizat cei de la BBC. Imaginile sunt superb de clare şi de bine realizate iar David Attenborough este un excelent narator care mai aduce încă un plus filmelor.
Dacă aş avea de dat o notă documentarelor, ar fi 10 pe linie pentru profesionalismul realizării acestora (imagine, sunet, idee). Aici găsiţi mai multe detalii despre documentare.
Un episod durează cam 50 de minute şi are 2,1 GB ca şi mărime. Viteza de download la mine a ajuns şi la 4 MB/sec, aşadar se descarcă foarte repede. La unele episoade există subtitrări în limba engleză şi/sau română.
Pe lângă acestea se mai găsesc şi alte documentare + alte filme şi filmuleţe diverse, videoclipuri muzicale, româneşti şi străine.
Gata... mă întorc la un episod din Planet Earth... în HD... pe monitorul meu de 24 :D

vineri, 13 martie 2009

Ce crime ai comis în 2008?

Azi am găsit un test haios pe descopera.ro
Ce crime ai comis în 2008?
Bineînţeles acest test este încă o modalitate de a atrage atenţia asupra impactului nostru asupra mediului.
Din punct de vedere grafic este foarte bine realizat!

miercuri, 11 martie 2009

Află ce fel de şofer eşti

Azi mi-am făcut şi eu testul "Află ce fel de şofer eşti" :D... şi am primit diploma de mai jos!
Pilot la volan

Îmi oferă cineva un loc de muncă ca şi şofer de drive-teste? Că oricum sunt în căutarea unui loc de muncă!

joi, 5 martie 2009

Conversaţie.. nu e banc!

Ieşind azi în geam să mă răcoresc am auzit următoarea conversaţie dintr-o curte... de fapt erau nişte strigăte.. dar tot conversaţie era.

Ea: LAAAAEE.... nimic... LAEEEEE... Lae tot nimic... LAAAAAEEEEE
În sfârşit răspunde Lae: Nu te aud!
Ea: Ba mă auzi că mi-ai răspuns!
El: Eu te-am auzit prima oară, când ai strigat ultima dată.

Şi iar linişte pe stradă!... Of vecinii noştri, cum se înţeleg ei de bine.